SISTEM INOVATOR DE CONTROL AL DESCĂRCĂRII FILTRULUI

- DischargePro pentru un material topit curat, în mod inteligent -

EREMA a prezentat la expoziția NPE din Orlando SUA, o nouă dezvoltare în tehnologia de filtrare a
materialului topit. Unitatea de afaceri POWERFIL a EREMA a expus cea mai recentă inovație:
DischargePro. Noul sistem de control pentru filtrul laser EREMA îmbunătățește stabilitatea procesului
pe întreaga perioadă de funcționare, întrucât reacționează automat la fluctuațiile din timpul
procesului de reciclare. Ca rezultat, pierderea de material topit este redusă cu până la 50%.

Reciclarea materialului post-consumator este caracterizată de un număr mare de fluctuații. Aceasta reprezintă o provocare majoră pentru mașinile de reciclare, în special pentru filtrele de material topit. Cu EREMA SW RTF® (filtru cu curățare în contracurent) și filtrul laser EREMA, producătorul de mașini de reciclare oferă două modele de filtru cu diferite dimensiuni, construcții și niveluri de performanță. La NPE, unitatea de afaceri POWERFIL a EREMA a prezentat noul sistem de control DischargePro pentru filtrul laser EREMA.

Noul sistem de control pentru filtrul laser crește semnificativ nivelul de automatizare, compensând automat fluctuațiile materialului de intrare prin reglarea vitezei discului cu raclete și a șnecurilor de descărcare în funcție de necesități. DischargePro asigură o îngroșare uniformă a materialului topit în timpul filtrării. Acesta este un parametru crucial pentru un proces repetabil stabil și rentabil. „Noul sistem de control DischargePro determină automat setările optime ale procesului și se asigură că acestea sunt menținute pe întreaga perioadă de funcționare a filtrului laser,” explică Robert Obermayr, șeful unității de afaceri POWERFIL la EREMA. „Acest lucru este posibil datorită reințializării complet automate, care este declanșată în funcție de timp și/sau evenimente.”

Imaginea 1: Noua dimensiune 2/406 a filtrului laser EREMA, cu suprafața sa semnificativ mai mare a sitei, este ideală pentru aplicațiile unde capacitatea de producție este prioritară.
Imaginea 1: Noua dimensiune 2/406 a filtrului laser EREMA, cu suprafața sa semnificativ mai mare a sitei, este ideală pentru aplicațiile unde capacitatea de producție este prioritară.

Pierderea de material topit redusă cu până la 50%

Sistemul inovator de control al descărcării reacționează la factori perturbatori specifici, precum:

  • Vârfuri de contaminare: DischargePro ajustează automat viteza discului cu raclete, revenind la viteza setată inițial imediat ce vârful de contaminare a fost descărcat.
  • Producție redusă: Noul sistem de control al filtrului laser detectează schimbările semnificative în capacitatea de producție și ajustează automat procentul de descărcare pentru a menține consistența îngroșării în timpul filtrării.
  • Vâscozitate crescută: De îndată ce materialul topit are o vâscozitate mai mare și, ca rezultat, creează o cădere mai mare a presiunii prin sita filtrului, DischargePro ajustează automat valoarea setată pentru a asigura o rată de descărcare constantă.

Schimbările pe termen lung sunt de asemenea luate în considerare, deoarece DischargePro ține cont de starea actuală a sitei filtrului. În timpul perioadei de utilizare a sitei, suprafața sa efectivă se reduce, cauzând o creștere a scăderii presiunii chiar dacă materialul de intrare rămâne același. Sistemul inteligent de control reacționează la aceasta ajustând automat setarea pentru a asigura în mod continuu atingerea raportului optim de îngroșare.

„Noul nostru sistem de control al filtrului laser oferă o eficiență mai mare și procese mai stabile pentru clienții noștri și este deosebit de ușor de utilizat,” subliniază Robert Obermayr. Operatorul mașinii nu mai trebuie să reajusteze filtrul, ceea ce reduce timpul de lucru necesar al operatorului. În funcție de aplicație și gradul de contaminare, DischargePro reduce pierderea de material topit în mod vizibil. „Am reușit să obținem pierderi de material topit cu până la 50% mai mici pentru clienții noștri comparativ cu sistemul anterior de control al filtrului laser EREMA,” spune Obermayr.

Suprafața sitei cu 50% mai mare

O altă inovație EREMA în tehnologia de filtrare este noua dimensiune 2/406 a filtrului laser. Comparativ cu filtrul laser 2/356, acesta are o suprafață a sitei cu 50% mai mare. Cu o suprafață mai mare, EREMA permite filtrarea materialului plastic topit la o capacitate mult mai mare, ceea ce reprezintă un avantaj clar pentru aplicațiile unde capacitatea de productie este prioritară.

Imaginea 2: Christian Sommer, Manager Vânzări Aplicative la EREMA, alături de noul sistem de control al filtrului laser DischargePro la NPE.
Imaginea 2: Christian Sommer, Manager Vânzări Aplicative la EREMA, alături de noul sistem de control al filtrului laser DischargePro la NPE.

Despre EREMA

EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen GmbH POWERFIL este o unitate de afaceri a EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen GmbH. De la înființarea sa în 1983, compania s-a specializat în dezvoltarea și producția de sisteme și tehnologii de reciclare a materialelor plastice pentru industria de prelucrare a materialelor plastice și este considerată lider mondial pe piață și în inovație în aceste sectoare. EREMA face parte din grupul austriac de companii EREMA Group GmbH, cu sediul în Ansfelden/Linz.

Create your account